De Unges Konsert 2017: Philip Zuckerman

Onsdag 15. mars

Konsertopptak fra De Unges Konsert onsdag 15. mars 2017

Russisk-svenske Philip Zuckerman (f. 1993) har blitt lagt merke til både av publikum og kritikere for sin «fortryllende klang», «tekniske briljans» og «karisma» (Badische Zeitung).

Som solist har Philip blant annet opptrådt i Lincoln Centers Alice Tully Hall og Peter Jay Sharp Theater, Southbank Centres Purcell Room, Casino Baden-Baden, Neue Galerie, og Stockholms Konserthus.
Kammermusikk har en spesiell plass i Philips liv, og han har fått mulighet til å samarbeide med mezzosopranen Joyce DiDonato, kontrabassisten Duncan McTier, og medlemmer av Cleveland-, Cavani-, Yggdrasil-, og Vertavokvartettene.

Philip har spilt på en rekke festivaler, og sommeren 2016 ble han invitert til å delta i Ozawa International Academys residency ved Boston Symphony Orchestras Tanglewood Music Festival i anledning dirigenten Seiji Ozawas åttiårsdag.

Philip har mottatt priser fra bl.a. American Scandinavian Society, Atlantic Symphony Competition, ACO Competition og Kungliga Musikaliska Akademien. Han studerer med legendene Itzhak Perlman og Donald Weilerstein ved The Juilliard School, og han har tidligere studert med Natasha Beshulya og Ulf Wallin i Stockholm, og Catherine Cho i New York.

De Unges Konsert

Over 500 unge talenter har fått sjansen til å være solist med Bergen Filharmoniske Orkester siden den første De Unges Konsert i 1938. Konserten har vært en talentfabrikk uten like, og for store kunstnere som Henning Kraggerud, Einar Steen-Nøkleberg, Håvard Gimse, Tine Thing Helseth, Truls Mørk, Vilde Frang og Lise Davidsen har konserten vært et viktig trinn i karrieren.

Kapellmester Harald Heide tok initiativet til konserten som i begynnelsen kun hadde lokale solister. I 1959 fikk den sitt nasjonale gjennombrudd, og de fem siste årene har konserten også vært åpen for deltakere som studerer i Danmark og Sverige.

Solistene er valgt ut etter prøvespill og mottar stipend fra Kavlifondet for sin innsats. Konserten arrangeres med generøs støtte fra Kavlifondet.